2016 – et resymé

Det har blitt januar 2017. Det er på tide å se fremover. Men samtidig kan jeg se tilbake på et hyggelig 2016. Sånn bortsett fra at en del av mine gamle musikkhelter døde, og Trump vant valget i USA. Jeg skrev ikke et eneste innlegg på denne bloggen her i fjor. Men her kommer et lite resymé over året som gikk. 

Januar

2016-01-28-22-40-57

Noe av det som skjedde i januar i fjor, var at jeg var på sanger-julebord. Her er jeg sammen med Jenny Langlo og Atle Pettersen. Det var hyggelig å bli kjent med nye kolleger/konkurrenter.

Februar

dscn7264

I februar hadde Maria, Torbjørn og jeg en liten konsert på Chat Noir i Oslo. Der sku du vært, for det kom ikke så veldig mange. Men tusen takk til dere som kom. Det er alltid kjekt å ha konsert. Jeg burde ha konserter oftere.

I februar dro jeg også på en audition for en reklamefilm hos Folk & Film. Dette resulterte i at jeg i…

Mars…

tilbragte 40-årsdagen min på reisefot til Cape Town i Sør-Afrika.

bilde-09-03-2016-14-18-37

Dette skulle vise seg å bli et av årets store eventyr for min del. På dette bildet har jeg på meg godt med klær. De jeg jobbet for syntes at jeg hadde blitt for solbrent. Derfor pakket de meg inn før denne safarituren. (Elefanten til venstre…)

dscn7736

Jeg var i Cape town i 6 dager, og fikk sett en hel del spennende ting. Takket være mye fritid og en hyggelig privat-sjåfør som kjørte meg hvor jeg ville. Men jeg var jo der for å jobbe.

dscn8013

Jobb og jobb… Jeg skulle bare gå på ei strand i Cape Town, mens damene bak meg dånte ved synet av rompa mi. Resultatet ble en reklamefilm for NSB. Filmen ble regissert av Aksel Hennie… Greit at han ble kåret til årets mest sexy mann i fjor, men hallo? Hvem var det som hadde den mest omdiskuterte rompa?   Det som er litt vittig, er at EinarFilm (produksjonsselskapet) ikke hadde fått med seg at jeg i mine opptredener ofte traller litt på «Rompa Mi«. Her var jeg faktisk engasjert utelukkende fordi jeg har så fin rompe.

April

I april dro på jeg ut på reisefot igjen. Denne gangen til Skjervøy i Troms. Dette var også et av de store høydepunktene for meg i fjor. Jeg hadde konsert sammen med Skjervreisa Storband og lokale talenter.

2016-04-19-15-08-59-2

Kom i lokalavisa og greier. Det er ikke hver dag jeg får lov til å dra til steder som Skjervøy. I tillegg fikk jeg lov til å ha med meg kjæresten min. Vi koste oss virkelig denne helga i april.

dscn8773

Det sjarmerende lille fiskeværet ligger i naturskjønne omgivelser

2016-04-17-00-38-08-2-2

og kan også skilte med svært hyggelig lokalbefolkning. Anbefaler alle å ta en tur dit, og bli kjent med folka som bor der.

bilde-04-10-2015-20-10-28

Helga etterpå var Maria Mohn og jeg på TV-skjermen i Beat for Beat på NRK1. Vi vant!!  Hurraaa!!!

April var også måneden hvor Torbjørn og jeg hadde en rekke spillejobber for en elektrokjede, og presenterte menyen på musikalsk vis. Her er en smakebit fra en av lydsjekkene våre:

video-20-04-2016-19-50-17

Mai

dscn9278

I mai hadde jeg ikke så veldig mange spillejobber. Men 17.-mai feiret vi med solskinn og is i Hovedstaden. Hunden vår Lita var som vanlig et populært innslag på barnas dag.

13239950_10156976836290327_7864352540464555120_n

Og jammen støtte jeg på min gamle barneTV-tante -selveste Vibeke Sæther. Starstruck! Hun hadde på seg Hallingdalbunad på nasjonaldagen, og var glad for å bli gjenkjent.

Juni

En dag i juni, ble jeg vekket i halv fem-tida på morgenen. Kjæresten min hadde tisset på en pinne. Den viste TO streker. Vi var altså gravide. Da var det mange tanker som fløy gjennom hodet. Men lykkelige var vi. Og våkne. Da sang jeg refrenget på denne sangen som jeg sporenstreks la til på Today-lista mi på Spotify.

Juli

I juli var det sommerferie. Jeg fikk meg en tur til Fredrikstad og spilte inn en video med loopstation sammen med Maria. Den kan du se HER. Loopstation er gøy!

bilde-09-06-2016-14-14-50

Så fortsatte sommerferien. Vi dro over et fjell, gjennom en tunnel, over ei bru, og vel så det. Også ble vi på vestlandet ei god stund.

dscn9966

Lita koste seg på hytta til svigers på Nordmøre. Her er hun på krabbejakt med potene i tanga.

dscn0154

Og her går hun tur sammen med den flotte kjæresten min på Bjørnsund. Gravidmagen er enda ikke veldig synlig. Jeg kalte dette bildet «kvinnene i mitt liv». Det jeg ikke visste da, var at barnet i magen er ei lita jente.

August

bilde-05-08-2016-16-11-24

Mot slutten av sommerferien dro vi til Bud. Jeg kjøpte meg også en ukulele. Denne tok jeg med meg på fisketur sammen med min kjære far. Og vi spilte inn en live-video som ble en aldri så liten hit på Facebook.

September

I september bruker jeg og min kjære å gå på soppturer. Det gjorde vi i 2016 også. Soppen kom tidlig etter en regnvåt start på sommeren. I august bugnet det av sopp i skogen, mens mot slutten av «sopptember» hadde høstsola stort sett tørket bort alt. Godt vi var tidlig ute!

2016-08-30-16-26-14    bilde-30-08-2016-18-15-13

Her er vi oppe ved Sognsvann et sted med en hel del traktkantarell i soppkurven vår. På turen møtte vi Tintin. Han lette etter hunden sin.

Oktober

dscn9313

Her har gravidmagen blitt litt mere synlig. Og med en mage som vokser og vokser, blir det på en måte en slags advents-stemning. Bare at Jesusbarnet blir byttet ut med vårt eget barn. Men det er nå bare å vente og vente, da.

2016-09-11-20-16-29

Når man venter barn, melder det seg mange nye tanker. Nå må man liksom bli voksen i en fei. … Neida… Men én ting vi i husholdningen er meget godt fornøyd med, er at vi har begynt å ha husmøte én gang i uka. Dette skaper struktur og trygghet i hverdagen. Noe to kunstnersjeler trenger nå som vi skal bli foreldre. Husmøte, folkens! … Anbefales!

November

Men mens man venter og venter på å bli pappa, kan man for eksempel gå seg en tur eller hundre. Det har blitt noen turer siden i sommer. Og november var måneden jeg passerte level 30 i Pokémon Go.

bilde-01-11-2016-13-12-53

Dælææææ!!! Jeg har gått og gått og gått. Jeg er nå offisielt en nørd.

Desember

I desember satte jeg i gang med julebordsesongen. Det er like festlig hvert år. Da gjorde jeg flere opptredener i forskjellige musikalske konstellasjoner. Også avsluttet jeg året med å ha julekonsert i Fredrikstad sammen med to av favorittmenneskene mine; Maria og Torbjørn.

julekonsertplakat_orig

Det var så koselig å få avsluttet musikkåret på ordentlig vis. Her er en julemedley vi laget for anledningen.

På tampen her, vil jeg gjerne få takke alle jeg var i kontakt med i året som gikk. Eventbyråer, musikere, fotografer, sjåfører og vegetarmat-kokker. Er det noen jeg har glemt? Helt sikkert! Takk til dere også.

_mg_3029-2

En spesiell takk til min gode venn Torbjørn som ofte fungerer som sjåfør. Han er også ganske flink til å spille orgel og piano. Og det passer jo fint. For da kan han spille, også kan jeg synge.

Til slutt vil jeg få takke Eeles i www.formidleren.no Tusen takk for at du fikser ting sånn at jeg kan gjøre det jeg elsker å gjøre; å stå på scenen og underholde.

Janufar