Medier

Her kan du høre på sanger jeg har laget. Noen kanskje litt rare kombinasjoner/remixer – og ofte er de endt opp med signaturen Jimmy G & the G-Force, rockebandet mitt. Hvorfor, kanskje du spør? Vet ikke helt, svarer jeg. Men les den lille historien bak navnet lenger ned. Først må jeg bare nevne at du MÅ kikke på de videosnuttene og Youtube-linkene som ligger her!

Det var sommer, jeg bodde i Kristiansand, og året var 2000. Jeg hadde meldt meg som vakt på Quartfestivalen. Vi som arbeidet som vakter fikk et lynkurs av sjefen for vaktselskapet. Etter hvert ble jeg utplassert på Odderøya hvor jeg skulle vokte en av inngangene til festivalområdet. Jeg sjekket lommer og vesker, og passet på at ting gikk riktig for seg.

Etter en stund kom sjefen, og lurte på om alt var greit. Han hadde med seg en liste, og forklarte at det var på tide å rullere. «Dere to blir avløst om litt, mens DU Jim skal opp og passe på VIP-inngangen». Han pekte på meg, og ba meg følge etter ham. Kalte han meg nettopp Jim?

Etter å ha stått et par timer og passet VIP-inngangen var det på tide å ambulere igjen. Sjefen kom tilbake med lista i hånda. «Da kan du følge etter meg, Jim.» «Henning» svarte jeg. «Også skal du få en annen oppgave.» Han hørte åpenbart ikke hva jeg sa.

Nå skulle jeg passe på artist-inngangen. Og der sto jeg og passet på ei god stund. Jeg slapp inn Oasis husker jeg. Etter å ha stått der ei stund, kom vaktsjefen tilbake igjen. Arbeidsdagen min var over. Han plystret på meg og ropte «Hey, Jimmie! Du er ferdig for dagen!» «Jeg heter hverken Jim eller Jimmie» sa jeg. «Jeg heter Henning… Men det er greit. Du kan kalle meg Jimmie hvis du vil.»

Den dagen ble Jimmie født.

Jimmie G.

Henning på Sound Cloud

Potetnmmeret

Beat for Beat – We are the world

Beat for Beat – Rompa mi (ballade)

Henning Strandens Minitrio – Vem vet

Henning Stranden med Livin`Jazz Orchestra