Ohói, det va artig…

For en helg! Og for en deilig blåmandag! Jeg har lenge gått og både gledet og gruet meg til denne helgen. Gledet meg noe veldig til cupfinalen og til at halve Molde by skulle komme til Youngstorget i Oslo. Gruet meg litt til å reise fra levenet for å dra på jobb i Kristiansund. 

Fredag kveld tok jeg med meg kjæresten min og tok turen til MFK-teltet på Youngstorget. Der var det duket for fest og moro. Og jeg syntes var stas å bli spurt om å synge på scenen sammen med Frank og Tolle Allstars.

På scenen på Youngstorget. Foto: En bekjent av Eirik Hole.

På scenen på Youngstorget. Foto: En bekjent av Eirik Hole.

Her er jeg i gang med å synge en av cupfinalesangene fra 2005. Og publikum var helt med. Moldesupportere er de beste supporterne! Jeg digger å stå på scenen. Og når jeg får synge sanger jeg har skrevet selv, får jeg et ekstra kick.

Neste dag reiste jeg sammen med Lars og Eirik til Kristiansund for å spille på et julebord. Dette var en spillejobb som ble booket for «lenge siden». Så da var det bare å reise til Braatthallen for å synge og spille da. Den spillejobben gikk VELDIG bra. Jeg sang og underholdt for Vestbase som hadde julebord. God stemning. Siden vi var ferdig med spillinga relativt tidlig, gikk vi en liten tur på byen i Kristiansund. Og siden jeg var i cupfinale-modus, insisterte jeg på å ha med meg Moldeskjerf ut på byen.

2014-11-23 00.24.00

Eirik, Lars, Moldeskjerfet og meg på en liten snurr.

Det er jo litt harry å ha med seg MFK-skjerf på byen i Kristiansund. Men jeg hadde cupfinalehelg, så det måtte bli sånn. Jeg gjorde det ikke for å yppe til bråk eller noe. Ikke fikk jeg så mye bråk, heller. Men jeg må si jeg er sjokkert over hvor mye hat kristiansundere bærer på overfor moldensere. Jeg snakket ikke med veldig mange Kristiansundere, men «æ haaaaaate moldenseraaa» er et utsagn som sitter godt i minnet etter å ha besøkt Kristiansund. Det var flere som haaaata moldensere der. «Få av dæ det stygge skjerfet! E du homo?» var andre kommentarer jeg fikk høre. Jeg nekta selvfølgelig plent å kvitte meg med skjerfet. Jeg kom til Kristiansund med et åpent sinn. Men jeg må si jeg er skuffet over hvor enkle enkelte folk er. Jeg vil tro hatet Kristiansundere føler for moldensere bunner i sjukehusdebatten i fylket. Skulle ønske folk var flinkere til å skille mellom person og sak. Jeg er ikke et sjukehus!

Så ble det søndag, og cupfinaledag. Den første bussen fra Kristiansund til Molde på søndagen, gikk kl 13:05. 10 minutter før cupfinalen skulle sparkes i gang. Det ble uaktuelt å sitte på en buss gjennom omtrent hele kampen, og høre på radio…

2014-11-23 10.14.23

… så da ringte jeg min gode venn og Audi-eier Robert. Og han kjørte fra Molde for å hente meg i Kristiansund på morgenen. Hæhh? Kan du tro det? Robert er best!

2014-11-23 11.15.06

Så dro vi hjem til ham for å se cupfinale. Jeg heiet på Molde. Robert heia på Liverpool.

Og vet du hva? … Molde vant 2-0. Hurra!

Det er veldig veldig stort å være med på å oppleve at laget i sitt hjerte vinner «The double». Serie og cup i samme sesong. Det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få oppleve. Fantastisk!

Senere på dagen hadde jeg min første statistrolle på tv. Litt artig! Sofia Flux og det magiske høreapparatet er en imponerende bra barne-tv-serie som i stor grad er spilt inn i nabogården min i Oslo.

Jaja… Jeg dro til byen for å ta imot cup-heltene på kvelden. Jeg måtte jo det når jeg først hadde sjansen. Det var skikkelig lørdags-søndags-stemning i byen. 2014-11-24 00.33.01

Tuut tuuuut! Det ble en fuktig kveld på byen for mange. Mange hadde møtt opp på Bjørnsonhuset for å hylle laget. Jeg fikk synge med Frank og Tolle igjen også. Stas! Jeg elsker å opptre!

2014-11-24 00.11.49

Alltid like kjekt å møte mine gamle naboer i Molde. Her er vi på Bjørnson-huset. Men etterpå tok vi turen til Bar Alex, og koste oss litt mer med noen kjentfolk, samt en hel del ukjentfolk. På Bar Alex var det et fole te liv. Men jeg var heldigvis ikke av de siste som dro.

For ei helg! Jeg er glad den endte godt. Og vi sees jo i Oslo i november neste år.

Heia Molde!