Om meg

henningstranden

Jeg er født og oppvokst i Molde, men bor for tiden i Oslo hvor jeg jobber som sanger og artist. Jeg kombinerer ofte musikk med humor. Mange vil nok kalle meg entertainer, men noe stand-up-komiker er jeg ikke. Til det er humoren min alt for tørr. Jeg er rett og slett en sanger med komisk talent.

Jeg har flere jern i ilden, og her på min hjemmeside kan du lese litt om de forskjellige konstellasjonene jeg er med i. Minitrioen er nok «hjertebarnet». Vi har holdt på jevnt og trutt siden 2003.

Jeg skriver også mine egne sanger. Noen ender opp i rockebandet mitt Jimmie G. & the G-Force. Vi er for tiden ute av drift, men vi dukker nok plutselig opp igjen skal du se. Andre låter jeg har lagd, kan du for eksempel høre på Soundcloud eller youtube.

Som artist kan jeg levere forskjellige pakker alt ettersom hva folk vil ha. Jeg har utarbeidet flere løsninger for bedrifter/organisasjoner, mens vi i Minitrio i tillegg har et opplegg for barn.

 

Skryte-liner

«Det er ikke hver dag man kommer over en så talentfull artist som Henning. Jeg visste om ham før han «slo igjennom» på Beat for Beat i 2007, men jeg – og flere hundre tusen som så programmet den kvelden – ble blåst av gårde over denne tilsynelatende rolig, men likevel nervøse lysluggen fra Molde. For ikke å snakke om publikum i salen, Gisle Børge Styve og Trond Nagel-Dahl, hele Beat for Beat-bandet og medartister (Randi Tytingvåg, Cecilia Vennersten og Lars Martin Myhre), stod opp og applauderte. Kun en mann i studio visste om dette talentet – programlederen Ivar Dyrhaug. I tiden etter dette har det vært et privilegium å få jobbe med Henning. De første årene ved å booke ham til diverse events, nå – siden 2011 – i en managementrolle.

Hennings store styrke, foruten stemmen, er hans enorme tilstedeværelse på scenen. Han er så til de grader til stede når det er showtime. Og det er der han hører hjemme – på scenen – for å underholde. Om det er han med Tom Hugo og Bjarne, med Maria (Mohn) og Torgeir (Koppang), for ikke å snakke om – med Minitrio – da er han PÅ.

For de som vet om ham, begynner folk å le så fort han går ut på scenen. Det kan høres nedlatende ut, men faktisk er det en egenskap ikke så mange artister har. For de som husker Leif Juster og Harald Heide Steen jr., – de hadde det. Ikke for at Henning ser rar ut, men de vet hva som kommer – og de får det.

Heldigvis er Henning allsidig, han kan beherske de fleste sjangere. Det er hans enorme musikalitet som er årsaken til det. Hans forståelse for enhver sjanger og den iboende evnen til å kunne imitere. Stemmen hans spenner over et stort register, den kan tøyes i nærmest alle retninger, og jeg tror verken vi eller Henning selv aner hva som kan komme ut av denne mannen i fremtiden. Han liker å eksperimentere med stemmen, lyder, rytmer og over- og understemmer. Der ligger nok resepten. Musikalsk lekenhet er hva det er.
Men så har Henning en annen stor egenskap; Humoren. Enten det er fysisk, verbal og ikke minst vokal. Den mer personlige/private humoren, vil de som kjenner ham, kanskje si er litt rar (musikerhumor?), på scenen er det mimikken, de impulsive bevegelsene og de rymtiske hopp og sprett og tjo og hei. Og det er det folk elsker. Det er befriende for alt som kan støte noen, det er Henning Stranden slik han er som artist.

Jeg kaller Henning en vokalhumorist. Mange ynder å kalle ham «Mannen med de tusen stemmer»- og det er mange knagger å henge ham på- og flere vil det bli.
Jeg gleder meg hensynløst til fortsettelsen.»