Meg og Maria

henningogmariarettut

Maria og jeg trives veldig godt sammen på scenen. Vårt humør har en lei tendens til å smitte over på vårt publikum.

Egentlig ble vi først skikkelig kjent gjennom Marias mann Ole Henrik – og jobber med bandet hans – «The Livin` Jazz Orchestra», der vi var sangsolister.

Vi kjente til hverandre fra før – men det var sånn samarbeidet startet. Et samarbeidet og vennskap jeg setter umåtelig stor pris på.

Maria er kjempedyktig! En veldig allsidig artist/sanger som forstår så godt de fleste sjangere. Det har hele tiden vært så lett å jobbe med Maria. Vi tenker ganske likt, både på det musikalske og humoristiske plan.

Maria er jo kjempemorsom og impulsiv, jeg er helt sikker på at det vil folk bare få se mer og mer av – også fra scenen. På mange måter har de musikalske humorshowene vi har satt opp utviklet oss begge individuelt, men ikke minst som duo. Og vi kommer til å bare bli bedre og bedre!

«Man så og hørte umiddelbart at Henning og Maria fant tonen og en artistisk kjemi som må til for at to så sterke vokalister skal fungere sammen. At det humoristiske også skulle falle så lett på plass var ingen selvfølgelighet. Men det gjorde det – så til de grader.

Fra de begynte å tenke repertoar og innhold til deres første sommershow sammen – «Mysteriet vårs – en musikalsk huskestue» (2012) – fikk den musikalske lekenheten stor plass. Og den har hele tiden utviklet seg og resultert i flere sterke nummer. De behersker parodiens kunst og de tør å gå på store musikalske utfordringer. Det krever sterk musikalitet – som MÅ ligge til bunns – men selvfølgelig en humoristisk sans og forståelse de begge kan føle. Noen bransjefolk har sagt at de er de nye «Hege Schøyen og Øivind Blunch». Jo, de tåler den sammenligningen, men Henning og Maria er allikevel noe nytt og friskt.

Deres musikalske allsidighet, humortalent og det faktum at det er to sterke sangere som klinger godt sammen, gjør det ekstra spennende å følge med i utviklingen. For det kommer mer – mye mer!» – Eeles Långsjø