Meg og minitrioen min

426039_10152506376355316_1137786328_n-724x613_Fotor

Henning Strandens Minitrio består foruten meg selv av Håvard Skaset på gitar og Guro S. Moe på kontrabass. Vi hadde vår første spillejobb på Charlies Bar i Kristiansand på Valentinerdagen i 2003. Den gang het vi Henning Stranden & the funny valentines. Men så skiftet vi navn til Minitrio ganske raskt etter den første spillejobben vår.

Repertoaret den gang besto stort sett av standardjazz-låter, samt noen oppjazza poplåter. 10 år etter spiller vi fortsatt en god del oppjazza poplåter, samtidig som vi leker oss med andre sjangre. Musikalsk lekenhet, er det noen som kaller det. Vi har vært på flere turnéer i regi av Den Kulturelle Skolesekken, blant annet med «Minitrio, Minikongen og historien om tonene som forsvant». Det er en liten minimusikal som vi reiser rundt med til barnehager og andre steder hvor barn ferdes.Vi har også skrevet andre barnesanger som vi spiller på ulike arrangementer. Vi digger å spille og synge og tulle for og sammen med barna.

henning med tonehatt

«Det er sjelden en hører en så sterk musikalsk kjemi som det Guro, Håvar dog Henning har i Minitrio!
Første gangen jeg hørte dem live, var jeg på en måte forberedt på at dette hadde en litt annen musikalsk retning enn i de andre sammenhengene jeg hadde hørt Henning i. Henning hadde flere ganger uttrykt seg om nettopp det, selv om jeg ikke helt forstod der og da hva han mente. Men dette var liksom hans baby. Ikke at han ikke koser seg i like stor grad med å musisere med de andre han opptrer sammen med, det var bare liksom litt ekstra spesielt med dette. Og du verden, hvor godt jeg forstod det – den gangen jeg hørte dem ute på Holmen Fjordhotell! Henning var plutselig på et annet musikalsk nivå, enda mer musikalsk, enda mer improvisatorisk og det var lett å se at disse musikerne elsket å spille sammen.» – Eeles Långsjø.