Spillejobb på Røros

I helga har jeg vært så heldig å få dra til Røros sammen med Lars Støvland for å underholde ansatte i Opplysningen 1881. Jeg tok toget sammen med Lars fredag morgen. 

Sand

Det ble en ganske lang togtur. Da vi kom frem hadde vi relativt god tid før lydsjekk og slikt. Så da måtte vi ut og kikke på byen, og knipse noen bilder. Her poserer jeg frekt oppe i Kjerkgata.

Røros altså Røros er en utrolig vakker by. Det virker nesten som om tiden på Røros har stått stille en god stund. Det er nettopp det som gjør Røros til et så fint sted å være.

Tjo!

Joda. Jeg kan hoppe. Her sjekker vi ut restene av en nedlagt kobbergruve. De sluttet å produsere kobbermalm i 1978 på Røros.

Hæinn Lars

Det ble noen fine timer mens vi gikk og ventet på at klokka skulle nærme seg lydsjekk. Så da gikk vi rundt og knipset litt bilder. Her er et fint et jeg tok av min kjære kollega Lars -som forøvrig er en fremragende pianist.

På scenen

Så bar det til Bergstadens Hotell for lydsjekk, og show for de feststemte menneskene i 1881. Jeg styrte kvelden fra scenen som konferansier og sanger.

Kombinert-gutta

I tillegg intervjuet jeg kombinert-løperne og OL-heltene Magnus Moan og Jørgen Graabak. Kombinertlandslaget er sponset av 1881. Etterpå kjørte Lars og jeg pop-quiz for den glade gjengen. Det ble en veldig fin fredagskveld der det virket som om alle var fornøyde.

I would like to thank

Jeg var ihvertfall fornøyd. Her med Oscar-statuett og rødvinsglis.

Så ble det lørdag, og jeg ble vekt uhorvelig tidlig. Så da sto jeg opp for å få noe ut av dagen. Frokosten på hotellet var forøvrig veldig veldig bra. Tommel opp!

Så bar det ut igjen på egenhånd for å se meg rundt og knipse flere bilder.

Blåklokke

Jeg gikk opp mot kirka og kirkegården. Der fant jeg noen fine motíver. Blant annet denne blåklokken med morgendugg på seg. For noen uker siden kjøpte jeg meg et mobildeksel til telefonen min som har vidvinkel -og makrolinse. Ganske snedig sak må jeg si. Dette bildet er tatt med makrolinsen.

Katt

Denne katten satt utenfor kirka i Røros. Jeg vet ikke om den var på vei inn til kattverd eller hva den var. Den kom uansett ikke inn, for det kostet 40 kroner i inngangspenger. Som medlem i den norske statskirke, synes jeg ikke man behøver å betale penger for å gå inn i ei kirke. Hadde jeg hatt med meg lommeboka mi, skulle jeg vurdert å gi litt penger i kollekt på vei ut.

Etter turen gikk jeg for å hente bagasjen min, og loffet bort til Rørosbanen for å ta toget hjem igjen. Der støtte jeg på min gamle helt Herodes Falsk.

Selfie

Vi har jobbet sammen noen ganger før. Herodes er en veldig hyggelig fyr, og har alltid vært et forbilde for meg. Artig at han ville være med på ekte Falsk-selfie.

Dette var turen sin! Jeg er jammen heldig som har en sånn jobb som jeg har. Tusen takk til Ispiration Communcation Event som arrangerte det hele. Og takk til 1881. Vi snakkes!